نطفه سنجی در دستگاه جوجه کشی، سیر تا پیاز نطفه سنجی، اهمیت نطفه سنجی
ماشین طیور شاهین تولید کننده انواع دستگاه جوجه کشی فول اتوماتیک با بالاترین کیفیت و راندمان،قیمت مناسب،مصرف پایین، بهترین دستگاه برای جوجه کشی انواع پرنده،مطمئن ترین راه درآمد با سرمایه کم، دستگاه جوجه کشی با ضمانت، پشتیبانی و خدمات پس از فروش
تاریخ : جمعه 31 تير 1401
نویسنده : مسلم حسینی

نطفه سنجی در جوجه کشی چیست ؟ سیر تا پیاز نطفه سنجی

نطفه سنجی از تخم های نطفه دار از اقدامات بسیار مهمی است که برای افزایش راندمان جوجه کشی انجام می گیرد. افراد حرفه ای برای افزایش راندمان جوجه کشی اقدام به نور بینی می کنند. بسیاری از افراد تازه کار در مورد سنجش نطفه پرنده با سوالاتی از این قبیل مواجه می شوند :

چرا باید نطفه سنجی را انجام دهیم؟

نطفه سنجی چگونه می تواند راندمان جوجه کشی را افزایش دهد؟

نطفه سنجی را با استفاده از چه وسایلی انجام دهیم؟

نطفه سنجی چگونه انجام می پذیرد؟

نطفه سنجی چرا باید نوربینی کنیم؟

یکی از کارهای بسیار مهم در جوجه کشی با دستگاه، نوربینی یا نطفه سنجی است.اهمیت این کار مثل هرس کردن درخت یا از بین بردن علف هرز است. اگر این کار انجام نشود و تخم مرغ های خراب از دستگاه خارج نشود باعث از بین رفتن جنین تخم های سالم خواهد شد. برخی از تخم هایی که در داخل دستگاه قرار می دهید به دلیل عواملی مانند مناسب نبودن ضریب نر و ماده در گله و یا تغذیه نامناسب مرغ مادر ، بدون نطفه هستند و یا از نطفه ضعیف برخوردارند. این تخم ها در زمان قرار دادن آن ها در داخل دستگاه جوجه کشی نسبت به تخم های سالم متمایز نیستند.

آن ها را در زمان جوجه کشی و با استفاده از نطفه سنجی باید مشخص کرده و از دستگاه خارج کنید. اگر این تخم ها در درون دستگاه جوجه کشی بمانند ، فاسد می شوند. گازهای سمی مانند گاز متان از آن ها ساطع می شود که می تواند سایر تخم های نطفه دار سالم را از بین برده و منجر به کاهش راندمان جوجه کشی شود

 

. با چه وسایلی باید نطفه سنجی کنیم؟

برای نطفه سنجی باید از دستگاه های نوربینی  استفاده کنید. این دستگاه ها را می توانید به صورت دستی خودتان ساخته و یا خریداری کنید. اگر می خواهید دستگاه جوجه کشی بخرید ، نیازی به تهیه نطفه سنج به صورت مجزا نیست زیرا معمولا به همراه دستگاه جوجه کشی یک نطفه سنج نیز ارائه می شود. به دستگاه نطفه سنج کندلر نیز می گویند.

در ادامه به دستگاه هایی که می توان با استفاده از آن ها نطفه سنجی کرد اشاره می کنیم :

نطفه سنج یا کندلر:

این دستگاه چیزی شبیه به چراغ قوه است که به صورت مخصوص برای نوربینی ساخته می شود. این دستگاه را می توانید از فروشندگان دستگاه های جوجه کشی تهیه کنید. نطفه سنج دست ساز با استفاده از یک لامپ رشته ای 100 وات و کارتون نیز می توانید نطفه سنج بسازید. برای این کار باید در کارتون یک سوراخ باریک ایجاد کنید و لامپ را در درون آن قرار دهید. با روشن شدن لامپ نور به صورت باریک از روزنه عبور می کند که با استفاده از آن می توانید از تخم ها نطفه سنجی کنید. باید توجه داشته باشید که نطفه سنج دست ساز نمی تواند کیفیت کندلر را داشته باشد

 

روش های ممنوعه برای نطفه سنجی –

میزان تشخیص دقیق در اکثر موارد کاهش می یابد . به عنوان مثال ، بسخت است که قبل از روز چهارم شاهد اتفاقاتی در داخل تخم مرغ باشید. به همین در نطفه سنجی دقت زیادی را داشته باشید. تبدیل نطفه به جوجه در تخم مرغ در 21 روز انجام میگیرد و این عمل بسیار سریع میباشد به همین دلیل حتما نطفه سنجی را به صورت یکبار در هفته ای انجام دهید. با توجه به رنگ برخی از تخم ها که حالت تیره دارند باعث میشود تا نطفه سنجی با دقت بیشتری صورت نگیرد به همین دلیل در تخم بلدرچین و سایر طیور که رنگ تخم ها متفاوت میباشد یا دارای رنگدانه سیاه میباشد دقت زیادی را به خرج بدهید.

 

چه موقع باید نطفه سنجی کنیم؟

با تأمین حرارت توسط دستگاه جوجه کشی جنین تشکیل می شود و رفته رفته رشد می کند. در جنین ابتدا به شکل یک نقطه است که رگه های خونی از آن خارج می شود ، چیزی شبیه به عنکبوت. اما با گذشت زمان جنین به شکل جوجه در می آید. نطفه سنجی از تخم های درون دستگاه جوجه کشی را باید در روزهای سوم ، هفتم و چهاردهم انجام دهید. نوربینی در روز سوم بیشتر در کتاب های علمی توصیه شده و اکثر افراد که به صورت تجربی جوجه کشی را یاد گرفته اند در روز سوم نوربینی نمی کنند. در روزهای سوم ، هفتم و چهاردهم که اقدام به نطفه سنجی می کنید ، اگر تخمی را یافتید که جنین در آن وجود ندارد باید از دستگاه خوجه کشی خارج کنید. 

این نکته را به یاد داشته باشید که نباید به هیچ عنوان پس از روز شانزدهم نوربینی کنید زیرا می تواند منجر به تلف شدن تخم ها شود.

 

نطفه سنجی را باید چطور انجام دهیم؟

برای انجام نطفه سنجی باید تخم را از درون دستگاه برداشته و با انگشت های شست و سبابه به صورت افقی بگیرید. با دست دیگرتان نطفه سنج را گرفته و نور را از قسمت پهن تخم به آن بتابانید. اگر جنین و رگه های خونی را مشاهده کردید تخم را باید در درون دستگاه جوجه کشی قرار دهید در غیر این صورت آن را از دستگاه خارج کنید.




|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
موضوعات مرتبط: آموزش کار با دستگاه جوجه کشی , اهمیت نطفه سنجی یا نوربینی در دستگاه جوجه کشی , ,
برچسب‌ها: نطفه سنجی در دستگاه جوجه کشی , آموزش نور بینی یا نطفه سنجی ,
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








آخرین مطالب

/
گروه ماشین طیور شاهین بعد از تحقیقات بسیار به طور تخصصی فعالیت خود در تولید دستگاه جوجه کشی فول اتوماتیک را در یک کارگاه صنعتی از سال ۱۳۹۵ آغاز نمود. ـ تنها هدف این شرکت تولید دستگاه جوجه کشی با راندمان بالا، بهترین کیفیت، مناسب ترین قیمت، پشتیبانی ۲۴ ساعته همراه با ضمانت نامه بی قید و شرط میباشد. در این مدت بسیار کوتاه توانسته با کارهای تحقیقاتی و آزمایشات بسیار، با نوآوری و ابتکار و استفاده از به روز تربن فناوری در ساخت دستگاه جوجه کشی با بالاترین راندمان و بیشترین رضایت مشتریان را کسب کندـ شرکت در شهرستان کازرون، کنار آستان مقدس امامزاده سیدحسین (ع) قرار دارد و با آغوش باز پذیرای مشتریان گرامی میباشد.