ماشین طیور شاهین تولید کننده انواع دستگاه جوجه کشی فول اتوماتیک با بالاترین کیفیت و راندمان،قیمت مناسب،مصرف پایین، بهترین دستگاه برای جوجه کشی انواع پرنده،مطمئن ترین راه درآمد با سرمایه کم، دستگاه جوجه کشی با ضمانت، پشتیبانی و خدمات پس از فروش
تاریخ : شنبه 1 مرداد 1401
نویسنده : مسلم حسینی

شرایط مناسب محیط دستگاه جوجه‌کشی

برای انجام یک جوجه‌کشی موفق چهار عامل باید شرایط مناسبی داشته باشند. این چهار عامل عبارتنداز :

✓تخم نطفه‌دار

✓تجربه کاربر یا اپراتور جوجه‌کشی

✓دستگاه جوجه‌کشی

✓محیط دستگاه جوجه‌کشی

در مورد شرایط مناسب برای تخم نطفه‌دار ، کاربر یا اپراتور جوجه‌کشی و دستگاه جوجه‌کشی در مقالات آتی به صورت کامل صحبت خواهیم کرد. در این مقاله قصد داریم شما را با شرایط مناسب محیط دستگاه جوجه‌کشی ( Incubation device environment ) آشنا کنیم.

 

باید توجه داشته باشید که رعایت این نکات ضروری است وگرنه نمی‌توانید جوجه‌کشی موفقی را تجربه کنید. یکی از مهم‌ترین شرایط دمای محیط دستگاه جوجه‌کشی است.

✓دما : دمای محیط دستگاه جوجه‌کشی باید بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد باشد. بنابراین باید تجهیزات گرمایشی و سرمایشی مناسب را برای محیط فراهم کنید تا بتوانید اختلاف دمای محیط از دمای مورد نظر را کاهش داده و از بین ببرید.

✓رطوبت : رطوبت مناسب برای محیط دستگاه جوجه‌کشی حدود ۶۰ درصد می‌باشد. البته باید در جوجه‌کشی از پرندگانی که نیاز به رطوبت بالایی برای جوجه‌کشی از تخم‌های نطفه‌دار آن‌ها وجود دارد ، دمای محیط دستگاه جوجه‌ کشی را نیز بالا ببرید.

✓فضا : فضای مناسب برای محیط دستگاه جوجه‌کشی حداقل پنج برابر حجم خود دستگاه است.

✓تأمین انرژی : قبل از قرار دادن دستگاه در فضای مورد نظر حتماً بررسی کنید که سیستم برق‌رسانی مانند پریزها به‌درستی کار کنند و هیچ مشکلی نداشته باشند. اگر در حین جوجه‌کشی سیستم برق‌رسانی با مشکل مواجه شده و دستگاه خاموش شود ، به احتمال زیاد تخم‌ها در داخل دستگاه جوجه‌کشی از بین خواهند رفت. همچنین باید ترانس در محیط دستگاه جوجه‌کشی داشته باشید تا شوک‌های برق به دستگاه آسیب نرساند.

✓فاصله از دیوارها : دستگاه را باید طوری در محیط قرار دهید که از هر طرف حداقل ۵۰ سانتی‌متر فاصله از دیوارها داشته باشند.

✓بهداشت : محیط دستگاه جوجه‌کشی باید در فاصله‌های زمانی مختلف در مقابل میکروب‌ها و قارچ‌ها ضدعفونی شده و از ورود حشرات موذی و حیواناتی مانند موش جلوگیری شود.

حتماً به این موارد نیز توجه کنید :

✓هنگام خارج کردن تخم‌ها برای نطفه سنجی یا جابجا کردن آن‌ها به دستگاه هچر ، دمای محیط دستگاه جوجه‌کشی را به ۳۰ درجه سانتی‌گراد افزایش دهید.

✓به هیچ عنوان نباید در محیط دستگاه جوجه‌کشی پرندگان را نگهداری کنید. این عامل می‌تواند باعث انتقال باکتری به داخل دستگاه جوجه‌کشی شده و رشد جنین در داخل تخم‌های نطفه‌دار را متوقف کند.


|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: آموزش کار با دستگاه جوجه کشی , شرایط مناسب محیط دستگاه جوجه‌کشی , ,
برچسب‌ها: شرایط مناسب محیط دستگاه جوجه‌کشی ,
تاریخ : شنبه 1 مرداد 1401
نویسنده : مسلم حسینی

 

 

دوران هچر که روزهای آخر جوجه کشی می باشد، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و حتی حساسیت آن از دوران ستر نیز بیشتر است. در زمان هچر جوجه ها برای شکستن تخم و خروج از آن آماده میشوند.

هر لحظه از این دوران اهمیت حیاتی برای جوجه داخل تخم دارد. بسیاری از کاربران با انجام اقدامات اشتباه در این دوران باعث افزایش مرگ و میر جوجه ها در داخل تخم میشوند.

در این مقاله از وبسایت شاهین طیور نکات مهم دوره هچر و روش های افزایش راندمان جوجه کشی در این ایام را توضیح داده ایم.

برای رسیدن به بالاترین راندمان در جوجه کشی رعایت نکات گفته شده در این مقاله الزامی است. ویژگی دوران هچر ایام هچر به 3 الی 5 روز آخر جوجه کشی تعلق میگیرید. بعنوان مثال این دوره برای جوجه کشی مرغ از ابتدای روز نوزدهم شروع میشود. در زمان هچ دما باید در مقایسه با روزهای ستر به اندازه نیم درجه کاهش داده شود اما رطوبت زمان هچر تقریبا 10 الی 15 درصد بیشتر از رطوبت ستر می باشد. چون در روزهای آخر لازم است که با افزایش رطوبت، پوسته تخم ها نرم و شکننده شود تا جوجه بتوانند پوسته تخم را بشکند.

یکی دیگر از کارهایی مهمی که در دوران هچ باید انجام گیرد، توقف سیستم چرخشی دستگاه جوجه کشی می باشد. لذا کاربر باید با توجه به کنترلر دستگاه جوج کشی، سیستم چرخشی آن را متوقف کند.

در جوجه کشی از پرنده های مختلف وقتی دوران ستر به پایان رسید، لازم است که تخم ها را به وضعیت هچری انتقال داد. اما در زمان انجام اینکار چند نکته بسیار مهم وجود دارد که باید آنها را حتما رعایت کنید.

رسیدن مقدار اکسیژن مناسب، شایان ذکر است که تخم های تکامل یافته به اکسیژن بیشتری نیازمند هستند اما این مقدار نباید از کنترل خارج شود

از قبل دما و رطوبت محیط را افزایش دهید زمانی که میخواهید تخم ها را به سبدهای هچ منتقل کنید، لازم است که آنها را از داخل ماشین جوجه کشی بیرون بیاورید. در بیشتر شانه ها تخم های نطفه دار به شکل عمودی در داخل شانه ها قرار میگیرد. اما در زمان هچ باید تخم به شکل افقی و خوابیده در داخل سبد هچ چیده شود. اگر از شانه جوجه کشی همه کاره و یا غلطکی استفاده میکنید، کارتان راحت خواهد بود. ولی در شانه های سنتی انتقال تخم ها به سبد هچ وقت زیادی می برد.

در هر صورت جدا از اینکه از چه نوع دستگاه و یا شانه جوجه کشی استفاده میکنید، آنچه که مهم است آماده سازی محیط دستگاه از قبل می باشد. یعنی دما و رطوبت محیط دستگاه را باید افزایش دهید. دما باید نزدیک به 35 درجه باشد و رطوبت نیز بالای 50 درصد. زیرا تخم های نطفه دار از داخل یک محیط گرم بیرون می آیند و دمای سرد به راحتی باعث شوک دمایی و تلف شدن جوجه در داخل تخم خواهد شد.

پس از اتمام انتقال تخم ها به سبدهای هچ و بستن درب دستگاه، مجددا دما و رطوبت محیط را به حالت ایده ال یعنی دمای 25 درجه و رطوبت 45درصد برگردانید تا دستگاه به خوبی بتواند دما و رطوبت هچر را تنظیم و کنتزل کند.

نطفه سنجی سریع جوجه کش های حرفه ای در زمان انتقال تخم ها به سبد هچ، سریعا یک نطفه سنجی مجدد نیز حین این کار انجام میدهند. هدف از این نطفه سنجی حذف تخم های نطفه دار تلف شده است. بدین صورت که اگر در زمان نطفه سنجی تخم نطفه دار کاملا تاریک باشد، یعنی جوجه داخل آن است. ولی اگر فقط رگ و یا جنین نارس در داخل آن مشاهده شود، آن جنین دیگر تلف شده و نباید به داخل دستگاه جوجه کشی برگردد.چون گازهای سمی که از این نوع تخم ها متصاعد میشود، برای دیگر جنین های سالم خطرناک است. توجه داشته باشید که نطفه سنجی آخر ستر باید سریعا انجام گیرد، چون روزهای هچر حساسیت بالایی دارند و سریعا باید تخم های نطفه دار در شرایط دما و رطوبت مناسب قرار گیرند.

شانه ها را به آرامی جابجا کنید تکان محکم و یا ضربه به تخم ها و شانه جوجه کشی باعث آسیب دیدن کیسه هوایی تخم میشود و درنتیجه جوجه با مشکل تنفسی مواجه شده و خفه میشود. بنابراین به هنگام چیدن تخم ها در داخل سبدهای هچ، شانه ها و تخم ها را به نرمی و آرامی جابجا کنید.

. در روزهای آخر درب دستگاه را باز نکنید

لحظه متولد شدن جوجه بسیار هیجان انگیز است. به همین دلیل بیشتر کاربران دستگاه جوجه کشی خانگی و یا صنعتی از روی کنجکاوی درب دستگاه را در دوران هچر باز میکنند تا هرچه سریعتر جوجه متولد شده را بیرون بیاورند. اما باز کردن درب دستگاه در زمان هچر اشتباه است. زیرا با باز کردن درب دستگاه، دما و رطوبت داخل آن نیز سریعا تخلیه میشود. از طرفی دیگر با تخلیه رطوبت، پوسته تخم خشک شده و آهکی میشود. در نتیجه پوسته تخم سفت شده و حالت شکنندگی و پفکی خود را از دست میدهد. در این شرایط جوجه از شکستن تخم عاجز مانده و داخل آن خفه میشود. حتی گاها مشاهده شده به علت سختی پوسته جوجه فقط نوکش را توانسته از تخم بیرون بیاورد و در همان حالت نیز تلف شده است.

 

 

بنابراین نگران جوجه تازه متولد شده نباشید و برای خارج کردن او از داخل دستگاه جوجه کشی عجله نکنید. جوجه تازه متولد شده باید به مدت 24 الی 48 ساعت در داخل دستگاه باقی بماند تا هم کیسه زرده جذب بدنش شود و هم اینکه رطوبت اضافی بدنش خشک شود.

در روزهای آخر هچ به خروج جوجه کمک کنید

توجه داشته باشید که دوره هچ ممکن است بیشتر از 3 روز طول بکشد. گاهی اوقات برخی از جوجه ها دیر متولد میشوند. این نوع جوجه ها موفق به نوک زدن تخم میشوند ولی نمی توانند ان را بشکنند و از آن خارج شوند. اگر بیش از 20 ساعت از این وضعیت گذشته باشد، کاربر میتواند به جوجه کمک کند تا تخم را بشکند. برای اینکار میتوان از همان قسمت که جوجه نوک زده است به آرامی پوسته را برداشت، به طوریکه فقط سر و نهایتا گردن جوجه از تخم خارج شود. پس از آن باید اجازه دهید که جوجه به خودی خود از تخم خارج شود.

توجه: در زمان کار با دستگاه جوجه کشی، لمس شانه ها و یا لمس تخم های نطفه دار و یا لمس جوجه ها حتما دستان خود را تمیز بشویید و ضدعفونی کنید. چون اگر به هر نحوی آلودگی به داخل دستگاه و یا بدن جوجه کشی منتقل شود، آنها را در معرض بیماری عفونت کیسه زرده قرار میدهد. این بیماری یکی از دلایل مهم مرگ و میر جوجه های تازه متولد شده در روزهای اول می باشد.

نکته آخر در دوران هچر

همیشه برخی از جوجه ها سریعتر از بقیه متولد میشوند. زمانیکه جوجه متولد شده به اندازه کافی در داخل دستگاه جوجه کشی باقی ماند، میتوان سریعا آن را از داخل دستگاه بیرون آورد. در زمان خروج جوجه، پوسته های خالی تخم ها را هم بیرون بیاورید. سپس سریعا درب دستگاه را ببندید تا سایر جوجه ها هم از تخم خارج شوند. برای جوجه ها از قبل باید یک محیط مناسب با دمای گرم فراهم کنید. بسیاری از کاربران به اشتباه جوجه را پس از خروج در کنار دستگاه جوجه کشی نگه می دارند. این کار اشتباه است باید محیط نگهداری جوجه تمیز و بدون آلودگی باشد. وگرنه جوجه در اثر آلودگی محیطی در معرض بیماری عفونت بند ناف و بیماری قرار میگیرد.


|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: آموزش کار با دستگاه جوجه کشی , نکات مهم برای افزایش راندمان جوجه کشی در دوره هچر , ,
برچسب‌ها: افزایش راندمان جوجه کشی , دوره هچر , نطفه سنجی , دستگاه جوجه کشی شاهین طیور ,
تاریخ : جمعه 31 تير 1401
نویسنده : مسلم حسینی

راه اندازی، تنظیمات و عیب یابی برد کنترل دستگاه جوجه کشی شاهین طیور 

نکات مهم: !!!

ورودی و خروجی های دستگاه 220 ولت میباشد!!!

* کالیبره دما و رطوبت در زمانی باید انجام شود که دما به ثبات رسیده باشد و تغییرات نداشته باشد و حداقل 3 ساعت از زمان روشن شدن گذشته باشد. (پیشنهاد میشود سنسور آک کالیبره نشود).

حداکثر جریان خروجی رله هیتر و رطوبت ساز 6 آمپر و فن و تایمر 3 آمپر میباشد. در صورت نیاز به جریان بالاتر حتما از کنتاکتور استفاده نمایید.)

در صورت استفاده از لامپ رشته ای برای هیتر حتما روی لامب فویل قرار دهید .( جهت کاهش حرارت تابشی و عملکرد بهتر سنسور)

بعد از پایان دوره جوجه کشی جهت محافظت از سنسور حتما در کابین را باز بگذارید تا سنسور در رطوبت محیط بسته آسیب نرسد.

در صورت استفاده از رطوبت ساز بخار سرد، حتما یک مقاومت NTC با مشخصه 10 اهم در مسیر رطوبت ساز بصورت سری قرار دهید.

در صورت نوسان شدید رطوبت پس از روشن شدن فن تخلیه شما میتوانید خروجی فن تخلیه خود را محدود نمایید.

از نصب کنترلر در محیط با دمای بالای 40 درجه و رطوبت بالای 60 درصد خودداری فرمایید.

در صورت نوسان دما محل سنسور را تغییر دهید با سیستم تهویه هوای خود را چک نمایید. خروجی فن تخلیه ( 12 ولت )حداکثر قابلیت اتصال یک فن 0.15 آمپر را دارد. یک عدد فن 8X8). تا زمانی که دما بالای 30 درجه نرسد رطوبت ساز شروع بکار نخواهد کرد. در حالت پالسی DHT میزان توان خروجی هیتر را مشخص میکند. شرکت هیچ تعهدی در قبال خسارت احتمالی به شما نداشته فلذا حداکثر دقت در اجرا کار و تست دقیق دستگاه قبل از بارگیری کابین انجام دهید.

انتخاب تخم

در حالت عادی که دستگاه دما و رطوبت را نشان میدهد ، شاستی تنظیمات را بفشارید دستگاه وارد انتخاب تخم میشود و شما میتواند ده پرنده مختلف را انتخاب نمایید و جهت انتخاب تخم و روز دکمه تنظیمات را مجددا بفشارید.

در صورتی که میخواید بصورت دستی تنظیم نمایید در منوی تخم ها حالت حرفه ای را انتخاب نمایید و به ترتیب ابتدا دما را تنظیم ، سپس رطوبت را تنظیم کنید و دکمه تنظیمات را جهت ذخیره بفشارید.

نکته:در منو تنظیمات برای کم یا زیاد کردن مقادیر مثل تغییر اسم پرنده و یا تنظیم روز جوجه کشی و یا تنظیم کردن دما و رطوبت و غیر... از شاسی چرخش برای بیشتر کردن مقدار و از شاسی تایمر برای کم کردن مقدار استفاده کنید.

در صورت انتخاب پرنده از شما روز شروع دوره سوال میشود.

بعد از اتمام عملیات انتخاب پرنده ساعت بصورت خودکار صفر میشود

در حالت انتخاب پرنده بعد از انتخاب پرنده ، روز شروع دوره را تنظیم نمایید.

حالت دستی مناسب برای تخم با دما و رطوبت متفاوت میباشد .

 

تنظیم تایمر چرخش موتور

در حالت عادی که دستگاه دما و رطوبت را نشان میدهد در صورتی که شاستی تایمر را بفشارید دستگاه وارد تنظیم تایمر میشود. در قسمت اول زمان چرخش (SEC) را تنظیم نمایید در بخش دوم زمان استراحت موتور (MIN) را تنظیم نمایید.

چرخش دستی موتور : در حالت عادی که دستگاه دما و رطوبت را نشان میدهد با نگه داشتن شاستی چرخش موتور شروع به چرخش میکند این عمل در جهت چرخش موتور انجام میشود. *

در صورت نیاز به خاموش کردن تایمر زمان (MIN) را صفر نمایید.

* در صورت اتصال موتور سه سیمه و مجهز بودن دستگاه جوجه کشی به میکروسوییچ، زمان (SEC) را صفر نمایید.

پایانه 1 و 2 خروجی موتور جهت اتصال موتور دو سیمه میباشد.

 

کالیبره و تنظیمات بازه عملکرد:

------- ابتدا دستگاه را خاموش کرده و سپس شاستی چرخش را نگه دارید و دستگاه را روشن نمائید سپس بترتیب میتوانید مقادیر زیر را تنظیم نمایید.

 

 

 

عیب یابی برد

۱_ پس از متصل نمودن دوشاخه دستگاه به پریز برق، دستگاه روشن نشده و هم چنان خاموش می ماند:،ابتدا کلید روشن /خاموش روی برد کنترل را چک کنید. سپس از وجود برق شهری مطمئن شوید. در صورتی که مشکل از برق شهری نبود پریز دستگاه را کنترل کنید، در برخی موارد نادر جدا شدن سیم داخل پریز باعث نرسیدن برق به دستگاه می شود. اگر این مسئله نیز مشکلی نداشت و هم چنان دستگاه شما روشن نشد جهت انجام راهنمایی های بیشتر با کارشناسان بخش پشتیبانی شرکت آراکس ماشین تماس بگیرید.

۲ _ در طول دوره جوجه کشی دستگاه دچار نوسان دما و رطوبت شده و شروع به آلارم زدن می کند، مشکل ازکجاست؟ ممکن است در ابتدای شروع به کار دستگاه آلارم هشدار دهنده دما و رطوبت به صدا در آید، این امر کاملا طبیعی خواهد بود زیرا دستگاه در حال تنظیم دما و رطوبت مورد نیاز جوجه کشی است و تا رسیدن به حد مطلوب آلارم همچنان به صدا در خواهد آمد و زمانی که دما و رطوبت به حد دلخواه رسید بلافاصله آلارم نیز قطع خواهد شد. ولی مشکل زمانی ایجاد می شود که در طول دوره جوجه کشی مثلا پس از سه روز جوجه کشی، آلارم ناگهان شروع به صدا کند. در این صورت باید متوجه خرابی در سیستم های تامین رطوبت و دما در دستگاه باشید. بخش خدمات پس از فروش با بررسی ایرادات دستگاه اقدامات لازم را انجام خواهند داد. با آنها در تماس باشبد

۳_ شنیدن صدا بوق ممتد و نمایش ارور و نمایش اعداد صفر به جای دما و رطوبت روی نمایشگر برد کنترل دستگاه: از اتصال صحیح سنسور به برد کنترل اطمینان حاصل کنید.سنسور یک قطعه الکتریکی که از سقف دستگاه آویزان است.


|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: آموزش کار با دستگاه جوجه کشی , تنظیمات،راه اندازی و عیب یابی برد کنترل دستگاه جوجه کشی شاهین طیور , ,
برچسب‌ها: راه اندازی , تنظیمات و عیب یابی برد کنترل دستگاه جوجه کشی شاهین طیور ,
تاریخ : جمعه 31 تير 1401
نویسنده : مسلم حسینی

نطفه سنجی در جوجه کشی چیست ؟ سیر تا پیاز نطفه سنجی

نطفه سنجی از تخم های نطفه دار از اقدامات بسیار مهمی است که برای افزایش راندمان جوجه کشی انجام می گیرد. افراد حرفه ای برای افزایش راندمان جوجه کشی اقدام به نور بینی می کنند. بسیاری از افراد تازه کار در مورد سنجش نطفه پرنده با سوالاتی از این قبیل مواجه می شوند :

چرا باید نطفه سنجی را انجام دهیم؟

نطفه سنجی چگونه می تواند راندمان جوجه کشی را افزایش دهد؟

نطفه سنجی را با استفاده از چه وسایلی انجام دهیم؟

نطفه سنجی چگونه انجام می پذیرد؟

نطفه سنجی چرا باید نوربینی کنیم؟

یکی از کارهای بسیار مهم در جوجه کشی با دستگاه، نوربینی یا نطفه سنجی است.اهمیت این کار مثل هرس کردن درخت یا از بین بردن علف هرز است. اگر این کار انجام نشود و تخم مرغ های خراب از دستگاه خارج نشود باعث از بین رفتن جنین تخم های سالم خواهد شد. برخی از تخم هایی که در داخل دستگاه قرار می دهید به دلیل عواملی مانند مناسب نبودن ضریب نر و ماده در گله و یا تغذیه نامناسب مرغ مادر ، بدون نطفه هستند و یا از نطفه ضعیف برخوردارند. این تخم ها در زمان قرار دادن آن ها در داخل دستگاه جوجه کشی نسبت به تخم های سالم متمایز نیستند.

آن ها را در زمان جوجه کشی و با استفاده از نطفه سنجی باید مشخص کرده و از دستگاه خارج کنید. اگر این تخم ها در درون دستگاه جوجه کشی بمانند ، فاسد می شوند. گازهای سمی مانند گاز متان از آن ها ساطع می شود که می تواند سایر تخم های نطفه دار سالم را از بین برده و منجر به کاهش راندمان جوجه کشی شود

 

. با چه وسایلی باید نطفه سنجی کنیم؟

برای نطفه سنجی باید از دستگاه های نوربینی  استفاده کنید. این دستگاه ها را می توانید به صورت دستی خودتان ساخته و یا خریداری کنید. اگر می خواهید دستگاه جوجه کشی بخرید ، نیازی به تهیه نطفه سنج به صورت مجزا نیست زیرا معمولا به همراه دستگاه جوجه کشی یک نطفه سنج نیز ارائه می شود. به دستگاه نطفه سنج کندلر نیز می گویند.

در ادامه به دستگاه هایی که می توان با استفاده از آن ها نطفه سنجی کرد اشاره می کنیم :

نطفه سنج یا کندلر:

این دستگاه چیزی شبیه به چراغ قوه است که به صورت مخصوص برای نوربینی ساخته می شود. این دستگاه را می توانید از فروشندگان دستگاه های جوجه کشی تهیه کنید. نطفه سنج دست ساز با استفاده از یک لامپ رشته ای 100 وات و کارتون نیز می توانید نطفه سنج بسازید. برای این کار باید در کارتون یک سوراخ باریک ایجاد کنید و لامپ را در درون آن قرار دهید. با روشن شدن لامپ نور به صورت باریک از روزنه عبور می کند که با استفاده از آن می توانید از تخم ها نطفه سنجی کنید. باید توجه داشته باشید که نطفه سنج دست ساز نمی تواند کیفیت کندلر را داشته باشد

 

روش های ممنوعه برای نطفه سنجی –

میزان تشخیص دقیق در اکثر موارد کاهش می یابد . به عنوان مثال ، بسخت است که قبل از روز چهارم شاهد اتفاقاتی در داخل تخم مرغ باشید. به همین در نطفه سنجی دقت زیادی را داشته باشید. تبدیل نطفه به جوجه در تخم مرغ در 21 روز انجام میگیرد و این عمل بسیار سریع میباشد به همین دلیل حتما نطفه سنجی را به صورت یکبار در هفته ای انجام دهید. با توجه به رنگ برخی از تخم ها که حالت تیره دارند باعث میشود تا نطفه سنجی با دقت بیشتری صورت نگیرد به همین دلیل در تخم بلدرچین و سایر طیور که رنگ تخم ها متفاوت میباشد یا دارای رنگدانه سیاه میباشد دقت زیادی را به خرج بدهید.

 

چه موقع باید نطفه سنجی کنیم؟

با تأمین حرارت توسط دستگاه جوجه کشی جنین تشکیل می شود و رفته رفته رشد می کند. در جنین ابتدا به شکل یک نقطه است که رگه های خونی از آن خارج می شود ، چیزی شبیه به عنکبوت. اما با گذشت زمان جنین به شکل جوجه در می آید. نطفه سنجی از تخم های درون دستگاه جوجه کشی را باید در روزهای سوم ، هفتم و چهاردهم انجام دهید. نوربینی در روز سوم بیشتر در کتاب های علمی توصیه شده و اکثر افراد که به صورت تجربی جوجه کشی را یاد گرفته اند در روز سوم نوربینی نمی کنند. در روزهای سوم ، هفتم و چهاردهم که اقدام به نطفه سنجی می کنید ، اگر تخمی را یافتید که جنین در آن وجود ندارد باید از دستگاه خوجه کشی خارج کنید. 

این نکته را به یاد داشته باشید که نباید به هیچ عنوان پس از روز شانزدهم نوربینی کنید زیرا می تواند منجر به تلف شدن تخم ها شود.

 

نطفه سنجی را باید چطور انجام دهیم؟

برای انجام نطفه سنجی باید تخم را از درون دستگاه برداشته و با انگشت های شست و سبابه به صورت افقی بگیرید. با دست دیگرتان نطفه سنج را گرفته و نور را از قسمت پهن تخم به آن بتابانید. اگر جنین و رگه های خونی را مشاهده کردید تخم را باید در درون دستگاه جوجه کشی قرار دهید در غیر این صورت آن را از دستگاه خارج کنید.


|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
موضوعات مرتبط: آموزش کار با دستگاه جوجه کشی , اهمیت نطفه سنجی یا نوربینی در دستگاه جوجه کشی , ,
برچسب‌ها: نطفه سنجی در دستگاه جوجه کشی , آموزش نور بینی یا نطفه سنجی ,
تاریخ : پنج شنبه 30 تير 1401
نویسنده : مسلم حسینی

 نظافت دستگاه جوجه کشی نو و استفاده نشده

زمانی که دستگاه را به تازگی خریداری کرده اید و هنوز نو می باشد، نیازی به ضدعفونی نیست. فقط باید گرد و غبارهای موجود در داخل دستگاه را با استفاده از یک پمپ باد و یا دستمال پاک کنید و فرایند جوجه کشی را شروع کنید. البته اگر از دستگاه های کارکرده و دست دوم می خواهید استفاده کنید ، قضیه فرق خواهد کرد و حتما باید طبق روال گفته شده آن را نظافت و ضدعفونی کنید.

  نظافت دستگاه پس از جوجه کشی اما بعد از اتمام دوره جوجه کشی ضرورت ضد عفونی کردن و تمیزکاری دستگاه وجود خواهد داشت.

در تمیزکاری دستگاه جوجه کشی باید به قطعات الکترونیکی و مکانیکی و هم چنین بدنه و سبد ها توجه کنید، هر کدام دارای شیوه تمیز سازی خاصی است که حتما باید رعایت شود در غیر این صورت امکان آسیب رسیدن به قطعات وجود دارد. 

قطعات الکترونیکی و مکانیکی مانند برد، فن ، سنسور، موتور گرداننده ، سیم کشی ها با استفاده از یک پمپ باد و دستمال خشک تمیز خواهند شد و به هیچ وجه نباید آنها را خیس کنید و یا با آب و صابون بشویید. استفاده از جاروبرقی نیز برای تمیزکاری این قطعات مناسب است. 

اما سبدها و بدنه دستگاه داخلی دستگاه را باید بشویید. چرا که هنگام تولد جوجه ها آلودگی های زیادی مانند خون بند ناف، مدفوع ، پرهای شکسته ، مایع زرده ، آب بدن جوجه ها و … بر روی بدنه دستگاه و سبدها پخش می شود که در صورت عدم توجه سبب رشد میکروب های کشنده خواهد شد و در مراحل بعدی جوجه کشی باعث مرگ جوجه در داخل تخم خواهد شد.

پس حتما باید این قسمت ها را به صورت کامل مورد شستشو قرار دهید.  بهترین کار این است که کف دستگاه را با استفاده از یک سلفون یا نایلون تمیز بپوشانید، تا آلودگی ها بر روی آنها ریخته شود زیرا به راحتی قابل تعویض و دور انداختن می باشد و نیازی به شستشوی کف و دیواره دستگاه نخواهد بود. 

در هر صورت اگر کوچکترین آلودگی را بر روی سبدها و بدنه دیدید، به راحتی می توانید آنها را با استفاده از آب داغ و مواد شوینده بشویید.  با توجه به اینکه جنس سبدها از پلاستیک می باشد بنابراین به راحتی با آب و مواد شوینده قابل شستشو هستند و پس از شستشو آنها را در جایی گرم یا جلوی تابش غیر مستقیم آفتاب (جلوی پنجره) قرار دهید تا خشک شوند.

اما در شستشوی بدنه دستگاه دقت کنید که آب به قطعات الکتریکی و مکانیکی برخورد نکند چون مشکل ساز خواهد بود.  بدنه را می توانید به کمک یک دستمال خیس همراه با صابون یا مواد شوینده بشویید و سپس با یک دستمال خشک ، بدنه را تمیز و خشک کنید و اجازه بدهید تا خشک شود، اما دقت کنید که به هیچ وجه نباید با شلنگ داخل کابین دستگاه را آب بکشید، این کار با نابودی دستگاه همراه خواهد بود،

 بعد از اتمام کار شستشو و نظافت می توانید دستگاه را برای جوجه کشی مجدد راه اندازی کنید، اما دقت کنید که دستگاه باید کاملا خشک شده باشد و بوی مواد شوینده از آن متصاعد نشود چون برای جوجه های مضر خواهد بود و امکان خفگی آنها را به دنبال دارد.  نکات مهم در ضدعفونی دستگاه در صورتی که می خواهید دستگاه را ضدعفونی کنید یعنی قصد استفاده از مایع یا گازهای ضدعفونی کننده را دارید، حتما قبل از این کار اطلاعات و دانش خود را در رابطه با خطرات مواد ضدعفونی کننده بر روی تخم های نطفه دار و جوجه ها افزایش دهید و به صورت آگاهانه این کار را انجام دهید و حتما از موادی استفاده کنید که کمترین خطر را برای شما و جوجه های آینده داشته باشند. 

قبل از این کار حتما سنسور دستگاه را بپوشانید چرا که سنسور حساس ترین قسمت دستگاه است و در ماشین های جوجه کشی شاهین طیور نیز از سنسور دیجیتالی SHT استفاده می شود که حساسیت بالایی در سنجش همزمان دما و رطوبت دارد و با توجه به اینکه با استفاده از فعل و انفعالات شیمیایی قادر به سنجش دما و رطوبت می باشد، بنابراین وجود مواد شیمیایی در داخل دستگاه حتما کارکرد سنسور را با اختلال مواجه خواهد کرد.

پس اگر دانش فنی و اطلاعات لازم را دارید، سنسور را از داخل دستگاه بیرون بیاورید و با خیال راحت محیط دستگاه را ضد عفونی کنید، در غیر این صورت آن را با استفاده از بادکنک یا پلاستیک بپوشانید طوری که امکان نفوذ گازهای ضدعفونی به داخل آن وجود نداشته باشد.

مواد ضدعفونی کننده جرمی ساید و فرمالدهید کمترین ضرر را دارند، بنابراین می توانید از این مواد استفاده کنید و پس از گذشت چند روز می توانید جوجه کشی را شروع کنید. در طول این سه روز باید دستگاه را در یک محیط آزاد قرار دهید تا جریان هوا به پاکیزه سازی و زدودن مواد شیمیایی از بدنه دستگاه منجر شود. اما هنگام ضدعفونی حتما از ماسک استاندارد و چند لایه استفاده کنید، از کفش و لباس های مخصوص استفاده کنید تا محیط بیرون و طیور سالن را با مواد ضدعفونی کننده آلوده نکنید. 

عواقب عدم شستشو و نظافت دستگاه  بسیاری از پرورش دهندگان به شستشوی دستگاه بی توجه هستند و حتی سالانه یکبار هم آن را نمی شویند. بعد از کاهش راندمان جوجه کشی و مرگ جوجه ها در داخل تخم ، کیفیت دستگاه و عدم کارکرد صحیح آن را مقصر می دانند در حالی که آلودگی ها و میکروب های تجمع یافته در محیط داخلی دستگاه ، بر اثر حرارت و رطوبت بالا طی دوره جوجه کشی رشد پیدا کرده و به داخل تخم نفوذ می کنند و به این ترتیب موجب مرگ جنین و جوجه ها در داخل تخم خواهد شد. 

نکته دوم در مورد سنسور دستگاه است، اگر آن را تمیز نکنید به مرور زمان آلودگی ها و آهک ها بر روی آن نشست خواهد کرد و مانع از سنجش صحیح دما و رطوبت خواهد شد که این مشکل سبب عدم تنظیم دقیق دما و رطوبت و در نتیجه جوجه کشی ناموفق خواهد شد


|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
موضوعات مرتبط: آموزش کار با دستگاه جوجه کشی , ضد عفونی کردن دستگاه جوجه کشی , ,
برچسب‌ها: ضد عفونی کردن دستگاه جوجه کشی ,
تاریخ : پنج شنبه 30 تير 1401
نویسنده : مسلم حسینی

خروج جوجه هایی که هنوز خشک نشده اند نیز می تواند سبب آسیب و ایجاد سرماخوردگی در جوجه شود. خروج دیرهنگام جوجه مرغ ها هم سبب اتمام ذخیره زرده داخل بدن جوجه شده و جوجه دچار آسیب و ضعف خواهد شد.

بنابراین باید شرایط تخم مرغ ها  و دستگاه جوجه کشی را طوری فراهم کرد که تا حد ممکن جوجه ها به صورت هم زمان از تخم خارج شوند و در مناسب ترین زمان از دستگاه خارج و به محل پرورش منتقل شوند.

معیار مناسب برای خروج جوجه از دستگاه خشک شدن 80 درصد جوجه های متولدشده است. معمولاً قسمت پشت سر جوجه ها دیرتر خشک می شود بنابراین با یک بررسی اجمالی می تواند تخمین زد که حدود 80 درصد جوجه ها خشک شدند و 20 درصد در حال خشک شدن هستند؛ که احتمالاً تا پایان شمارش جوجه یا حداکثر چند ساعت بعد خشک می شوند.

اگر زمان خروج جوجه ها از تخم بیش از 24 ساعت طول می کشد باید بعد از 24 ساعت اول هر 6 ساعت یکبار جوجه های خشک شده را از دستگاه خارج کرد.

در مورد جوجه کشی بلدرچین هم می توانید به همین ترتیب عمل کنید. باز کردن مکرر درب دستگاه در روزهای آخر ممنوع یکی از دوستان من که اولین بار از دستگاه جوجه کشی استفاده می کرد و اولین بار بود که در منزل کار جوجه  کشی را انجام می داد بااینکه تمام مراحل جوجه کشی مرغ را به خوبی انجام داده بود اما درصد هچ نسبتاً کمی را به دست آورد. وقتی تخم های جوجه نشده را بررسی کردم دیدم که بیشتر جنین ها تا آخرین مرحله رشد کرده بودند و حتی تعداد زیادی از جوجه ها پوسته را شکسته و نوک آن ها بیرون زده بود اما نتوانسته بودند از تخم خارج شوند. دلیل آن را خودتان حدس بزنید!

شنیدن صدای اولین جوجه بسیار هیجان انگیز بود؛ و این دوست ما با شنیدن اولین صدای جوجه برای چند دقیقه در دستگاه را باز می کند و به دنبال جوجه می گردد ولی هنوز جوجه ای از تخم خارج نشده است. بنابراین هرچند ساعت یک بار در دستگاه باز می شد تا زمان خروج اولین جوجه که بسیار هیجان انگیز بود به هرحال تا چند ساعت پس از خروج جوجه ها از تخم مرغ هرچند دقیقه یک بار در دستگاه بازشده و بچه ها با جوجه ها بازی می کردند و نتیجه تلف شدن تعداد زیادی از جوجه ها قبل از تولد شد.

تعداد خیلی کمی از جوجه ها ممکن است بیش از 24 ساعت زودتر یا دیرتر از تخم خارج شوند بنابراین نباید به خاطر این چند جوجه، به کل جوجه ها آسیب زد.

برای باز کردن درب دستگاه در هنگام خروج جوجه ها حداقا باید 24 ساعت از هچ اولین جوجه گذشته باشد. سپس شرایط هم دمایی اتاق را فراهم کنید و بعد در کوتاهترین زمان ممکن این کار را انجام دهید. برای مرحله بعد حداقل 6 ساعت تحمل کنید.


|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: آموزش کار با دستگاه جوجه کشی , چه زمانی جوجه ها را از دستگاه خارج کنیم , ,
برچسب‌ها: دوره هچر , خارج کردن جوجه خا از دستگاه , ,
تاریخ : پنج شنبه 30 تير 1401
نویسنده : مسلم حسینی

انتخاب تخم نطفه دار مناسب انتخاب تخم نطفه دار مناسب تخم مرغ های جوجه کشی بایستی دارای خصوصیاتی باشند تا بتوان از آنها استفاده کرد، این شرایط عبارتند از :

نطفه داری: اگر نطفه داری بالا نباشد بیشتر تخم مرغ هائی که در ماشین جوجه کشی گذاشته می شوند به جوجه تبدیل نخواهند شد و بایستی دور ریخته شوند.

خروس مورد استفاده باید فعال و به اندازه کافی اسپرم تولید کند. خروس ها باید بطور متناوب مورد استفاده قرار بگیرند تا استراحت کافی داشته باشند. باید اغلب از خروس های جوان استفاده شود. ( از ۷ تا ۸ ماهگی به بعد قادر به تولید اسپرم هستند.) خروس های با سن بالاتر از ۲ سال مناسب جوجه کشی نمی باشند و باید نسبت به جایگزین کردن آنها با خروس های جوان و سالم اقدام نمود.

البته از خروس هائی که ارزش ژنتیکی خوبی دارند مدت زمان بیشتری استفاده می شود.

برای بدست آوردن نطفه داری بالا باید نسبت بین مرغ و خروس مناسب باشد. معمولا به ازای هر ۱۰ مرغ یک خروس کافی خواهد بود.

وضع تغذیه گله نیز در نطفه داری تأثیر زیاد دارد. کمبود بعضی از ویتامین ها بخصوص آ (A) و ای (E) و نیز کمبود پروتئین جیره باعث کاهش نطفه داری می گردد.

وضع و شرایط آب و هوا در تولید اسپرم دخالت دارد. در هوای گرم و یا سرد تولید اسپرم کاهش پیدا می کند و در هوای سرد که گاهی باعث یخ زدن تاج و در نتیجه کاهش اسپرم می گردد مبادرت به قطع تاج می شود. همچنین در هوای بسیار گرم جمع آوری تخم مرغ ها جهت جوجه کشی انجام نمی شود.

تولید تخم مرغ و نیز سن مرغ در میزان نطفه داری تاثیر دارد و هر اندازه میزان تخم گذاری زیادتر باشد درصد نطفه داری نیز بیشتر می شود، زیرا در مرغان تخمگذار خوب تمام اعمال فیزیولوژیکی بخوبی انجام می گیرد و لذا تمایلات جنسی در این گونه مرغ ها بالاست.

در اوایل تخمگذاری که اندازه تخم مرغ کوچک است درصد نطفه داری کمتر است ولی به تدریج با افزایش وزن تخم مرغ، درصد نطفه داری افزایش می یابد. در مرغ های خیلی مسن و یا خیلی جوان درصد نطفه داری کم است. خویش جفتی دارای اثر منفی در نطفه داری است و هر چه درجه همخونی افزایش یابد در صد نطفه داری کم می شود. آمیخته گری سبب افزایش درصد نطفه داری می گردد.

 

شکل ظاهری تخم مرغ: شکل و وضع ظاهری تخم مرغ در درصد جوجه شدن تاثیر دارد. لذا در موقع جوجه کشی بایستی به نکات زیر توجه شود

١- تخم مرغهای جوجه کشی نباید خیلی بزرگ یا کوچک باشند.

۲ - برای جوجه کشی، تخم هائی که وزن آنها حدود ۵۰ تا ۶۰ گرم است بایستی انتخاب شوند. (بلدرچین ۱۰ تا ۱۲ گرم). البته در نژادهای سنگین وزن تخم مرغ جوجه کشی حدود ۶۴ تا ۶۸ گرم توصیه می شود . اگر تخم مرغ ها یکنواخت نباشند باعث می شود که جوجه هائی که تولید می شوند بزرگ و کوچک بوده بطوری که بعدا از لحاظ پرورش و تغذیه با اشکالاتی روبرو خواهد شد.

٣ - تخم مرغ های جوجه کشی بایستی قالب طبیعی داشته باشند. از بکار بردن تخم مرغ ها با شکل غیر طبیعی کشیده، گرد و موج دار) باید اجتناب شود. این کار بیشتر به خاطر به نژادی صورت می گیرد زیرا جوجه ها حاصل از تخم مرغهای غیر طبیعی بعدا تخم مرغهایی با شکل غیر طبیعی تولید خواهند نمود.

۴- تخم مرغهای جوجه کشی اگر با فضولات آلوده شوند باعث فساد تخم مرغ و از بین رفتن جنین می گردد و از طرف دیگر منبع آلودگی در ماشین خواهد بود و تخم مرغهای تمیز را به فساد می کشاند، لذا بهتر است از تخم مرغهای کثیف برای جوجه کشی استفاده نشود، بین محققین از نظر شستشوی تخم مرغ ها اختلاف نظر وجود دارد.

۵- تخم مرغهائی که دارای پوسته بسیار نازک و یا ضخیم هستند برای جوجه کشی مناسب نیستند، زیرا اگر پوسته نازک باشد تبخیر آب بیشتر خواهد بود و درصد جوجه در آوری کاهش می یابد و از طرف دیگر این گونه تخم مرغ ها کلسیم کافی برای رشد جنین را تامین نمی کنند. تخم مرغهائی که پوسته ضخیم دارند کار خروج جوجه را مشکل می کنند. و چوجه به خوبی قادر نیست که آنها را سوراخ کند.

۶- استفاده از تخم مرغهای پوسته شکسته یا آنهایی که دارای منافذ بیش از اندازه هستند برای جوجه کشی توصیه نمی شود زیرا میزان تبخیر از اینگونه تخم مرغ ها بیشتر است.

۷- کیفیت داخلی تخم مرغ در میزان جوجه دهی تاثیر دارد. تخم مرغهایی که درصد سفید غلیظ آنها بیشتر و یا زرده آنها رنگی تر است درصد جوجه در آوری بیشتری دارند زیرا اینگونه تخم مرغ ها عناصر غذایی بیشتری برای جنین همراه دارند.


|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
موضوعات مرتبط: آموزش کار با دستگاه جوجه کشی , انتخاب تخم نطفه دار مناسب , ,
برچسب‌ها: تخم نطفه دار , تخم مناسب جوجه کشی , ,

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

آخرین مطالب

/
گروه ماشین طیور شاهین بعد از تحقیقات بسیار به طور تخصصی فعالیت خود در تولید دستگاه جوجه کشی فول اتوماتیک را در یک کارگاه صنعتی از سال ۱۳۹۵ آغاز نمود. ـ تنها هدف این شرکت تولید دستگاه جوجه کشی با راندمان بالا، بهترین کیفیت، مناسب ترین قیمت، پشتیبانی ۲۴ ساعته همراه با ضمانت نامه بی قید و شرط میباشد. در این مدت بسیار کوتاه توانسته با کارهای تحقیقاتی و آزمایشات بسیار، با نوآوری و ابتکار و استفاده از به روز تربن فناوری در ساخت دستگاه جوجه کشی با بالاترین راندمان و بیشترین رضایت مشتریان را کسب کندـ شرکت در شهرستان کازرون، کنار آستان مقدس امامزاده سیدحسین (ع) قرار دارد و با آغوش باز پذیرای مشتریان گرامی میباشد.